Recenzia: Keď Hitler bral kokaín a Leninovi ukradli mozog - Giles Milton

februára 28, 2017

AUTOR: Giles Milton
NÁZOV: Keď Hitler bral kokaín a Leninovi ukradli mozog (Fascinating Footnotes from History)
VYDAVATEĽSTVO: Ikar (Milan Kopecký)
ROK VYDANIA: 2016 (2015)
POČET STRÁN: 414
PREKLAD: Milan Kopecký

Viete, že Hitler bral kokaín? Viete, že Leninovo telo je vystavené bez mozgu? Giles Milton v knihe Keď Hitler bral kokaín a Leninovi ukradli mozog rozpráva reálne príbehy, ktoré sa môžu zdať až fantastické, ale sú reálne. Kniha obsahuje viac ako sto krátkych príbehov z histórie, či už na tému vojny, alebo slávy. Proste každý si v knihe nájde to svoje. Kniha je rozdelená do 33 častí, pričom každá časť sa skladá približne z troch krátkych príbehov. 

Na túto knihu som mal zálusk už veľmi dlho. Dokonca som si na ňu prečítal aj niekoľko recenzií, ktoré ju len a len vychvaľovali, a tak som si ju minulý rok kúpil. Nie je to kniha typu, kde obálka a názov sú na knihe to najlepšie, ale kniha, ktorá je veľmi jednoduchá a na to, že má 400 strán sa dá prečítať aj za dva dni a svojím spôsobom ju považujem aj za majstrovské dielo. Kniha ako som už spomínal vyššie má 33 kapitol, ktoré sa skladajú z kratučkých príbehov a to je podľa mňa skvelé. Jeden príbeh je približne na tri strany, vďaka čomu ho máte za päť až desať minúť prečítaný. Ďalej je na knihe najlepšie to, že knihu si môžete otvoriť na hociktorej strane a bez problémov sa môžete začítať.  Táto kniha sa bude určite páčiť aj ľuďom, ktorí nečítajú knihy a hlavne ľuďom, ktorí milujú históriu a konkrétne Druhú svetovú vojnu. Nie ste fanúšikmi príbehov o Hitlerovi a celkovo o vojne? To nevadí. Okrem príbehov o vojne sú v knihe príbehy aj na iné témy, napríklad o ukradnutom tele Charlieho Chaplina alebo príbehov, kde ľudia stroskotajú či už na ostrove alebo na lodi, ktorých je taktiež drvivá väčšina. Z celej knihy sa mi najviac páčili príbehy: Keď Hitler bral kokaín, Keď Churchill kántril ovce a Najväčšia záhada Agathy Christie. Veľmi sa mi páči aj to, že príbehy sú napísané ľahko a nemali by ste sa v nich pri čítaní stratiť.

Kniha Keď Hitler bral kokaín a Leninovi kradli mozog je skvelá oddychová kniha, v ktorej sa toho dozviete veľmi veľa z minulosti umeleckou formou a nie len suchým výkladom ako v škole alebo odbornými termínmi v encyklopédiách. Určite sa nebojte názvu knihy alebo niečoho podobného. Príbehy sú písané ľahko a dokonca aj mená postáv čo tam vystupujú nie sú nejako zložité na zapamätanie. Príbehy sú reálne a o niektorých som si dokonca zisťoval aj viac na internete. Knihu Keď Hitler bral kokaín a Leninovi ukradli mozog hodnotím 5/5 a každému ju vrelo odporúčam.

Žiadne komentáre:

Ďakujem za komentár. Na každý jeden komentár sa pokúsim odpovedať čo najskôr.

Používa službu Blogger.